Formlära

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sedan 2006 håller jag en gång om året (1- 3 veckor) en „formlära“ med åk 1 vid Gerlesborgsskolan Bohuslän. Den förändrar sig varje år och är en spännande (pedagogisk) resa för mig.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/2″][vc_single_image image=“360″ img_size=“large“][vc_column_text]Vad är en formlära? Det tyska bauhaus, en konstskola som existerade i Tyskland mellan 1919 och 1933 var en inspiration med sin „Förkurs“ och dess breda experimenterande med material och form. Men det finns också koncept och kulturhistoria som källor.

Kursens syfte är en reflexion om formskapandet i konsten, innehållet är praktiskt arbete med material och form. I samband med det en introduktion till ett urval koncept från konst-och idéhistoria som påverkar formskapandet.

I formläran behandlar jag följande tema:

Gestaltteori och konst

Abstraktion

Form och funktion

Den „goda formen“, kitsch och konst

Måleri och skulptur

Konst och spel[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_single_image image=“528″ img_size=“medium“][vc_column_text]Studentarbete under formläran: trärelief, Ida Zandén.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/2″][vc_single_image image=“530″ img_size=“medium“][vc_column_text]Studentarbeten under formläran: objekt av metalltråd: Frida Carlbom. Objekt av metall och sten på sockeln: Samantha Albert.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_single_image image=“532″ img_size=“medium“][vc_column_text]Studentarbete under formläran: objekt av papper, Carina Lindh.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]